FK Borac u užarenom Solunu traži iznenađenje portiv favorizovanog PAOK-a

1
Fena
FK Borac u užarenom Solunu traži iznenađenje portiv favorizovanog PAOK-a

Nogometni prvak Bosne i Hercegovine banjalučki Borac večeras u srijedu, 24. jula, će u okviru drugog pretkola Lige prvaka gostovati grčkom PAOK-u iz Soluna.

Predstavnik BiH će igrati protiv favorizovanog rivala na "Toumba stadionu", gdje će se banjalučki tim, bez obzira na ishod, truditi da ostavi što bolji utisak i dodatno se afirmiše na evropskoj nogometnoj sceni. Ovo je prilika za ekipu iz Banja Luke da stiče iskustvo i pokaže svoju borbenost protiv respektabilnog protivnika.

Borac stiže u Solun kao totalni autsajder. PAOK, prvak Grčke, smatra se izrazitim favoritom, a sve osim pobjede domaćina smatralo bi se velikom senzacijom. PAOK ima ambiciju ući u grupnu fazu Lige prvaka.

Objavljen trailer horora kojeg je Hollywood odbio zbog uznemirujućih scena

Trener Borca Mladen Žižović kazao je na konferenciji za medije da će njegova ekipa dati sve od sebe da obraduje navijače i da pruži dobru igru.

"Znamo ko nas čeka sa druge strane i želim da čestitam PAOK-u na svemu što su uradili prošle sezone. Sa druge strane i mi smo uradili odlične stvari za klub i želimo ponovo da pružimo svoj maksimum na terenu. Mi smo Borac i hoćemo da se borimo do kraja kako nam ime kluba i nalaže. Vidjet ćemo šta će nam to donijeti", rekao je Žižović kojeg će na klupi, zbog crvenog kartona u Elbasanu, zamijeniti Bojan Puzigaća.

Igrač Borca Srđan Grahovac ističe da ekipa koju predvodi kao kapiten, uz svo poštovanje ka rivalu, želi da nastavi svoj evropski san.

Liga prvaka: Mujakić i Partizan pretrpjeli debakl u prvoj utakmici protiv Dynamo Kieva

"PAOK je, na papiru, favorit u predstojećem dvomeču i svjesni smo da su skup sjajnih indiviudalaca. Ipak, mi nemamo šta da izgubimo i sportski je nadati se dobrom rezultatu. Želimo da se predstavimo u najboljem svjetlu i da igramo svoju igru", poručio je Grahovac.

Borac je eliminacijom albanske Egnatije u prethodnom kolu osigurao minimalno još šest utakmica na evropskoj sceni, čime je već napravio značajan uspjeh.

Pobjednik dvomeča Borca i PAOK-a suočit će se u trećem pretkolu s boljim iz duela između Malmoa i Klaksvika, dok će poražene ekipe iz ova dva dvomeča nastaviti evropska takmičenja u trećem pretkolu Evropske lige.

Susret PAOK - Borac počinje u 19.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak