FIFA prihvatila dvije kandidature za domaćina Svjetskog prvenstva

AA
FIFA prihvatila dvije kandidature za domaćina Svjetskog prvenstva
Svjetska fudbalska federacija (FIFA) prihvatila je dvije kandidature za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2026., zajedničku kandidaturu SAD-a, Meksika i Kanade, te kandidaturu Maroka.

U izvještaju FIFA-e navedeno je kako je komisija napravila procjene zajedničke kandidature SAD-a, Meksika i Kanade, te Maroka koji samostalno želi biti domaćin Mundijala. 

Nakon što su obavljene sve procjene, FIFA je prihvatila obje kandidature, a domaćin će biti poznat na FIFA-inom kongresu u Moskvi, koji će biti održan 13. juna, dan uoči početka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva. 

U izvještaju je navedeno kako je kandidatura Maroka, zbog činjenice da gradnja stadiona i drugih kompleksa u ovoj zemlji još uvijek traje, prihvaćena u kategoriji "visokog rizika". Od 12 stadiona na koliko Maroko želi organizirati prvenstvo, devet je u izgradnji, dok je ostatku potrebna obnova. 

Kanada, SAD i Meksiko predložile su 17 stadiona za održavanje Mundijala, a FIFA-ina komisija je navela kako su svi u dobrom stanju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak