Faruk Kulović: Olimpic će biti jači na proljeće

Radiosarajevo.ba
Faruk Kulović: Olimpic će biti jači na proljeće
Faruk Kulović je danas imenovan za novog trenera FK Olimpic te će u nastavku sezone raditi na spašavanju kluba s Otoke od ispadanja iz Premijer lige BiH, koje je djelovalo gotovo sigurnim prije samo nekoliko sedmica.

S dolaskom nove uprave, u klubu se počela praviti reorganizacija, a prvi korak u reorganizaciji bilo je imenovanje novog trenera. Kulović sa mnogo optimizma dolazi na klupu Olimpika i smatra da se može mnogo toga uraditi kako klub ne bi ispao iz lige.

"Ne bih prihvatio posao da ne mislim da se stvari mogu promijeniti. Mnogo je toga na čemu se treba raditi, ali mislim da smo počeli na vrijeme. Nova uprava kluba ima jedan kvalitetan plan i dobar projekt i mislim da će mi biti velika podrška u nastavku sezone", ističe Kulović.

Novi trener Olimpica smatra i da će se igrački kadar morati značajno promijeniti, ali o imenima je prerano govoriti. Više će biti o svemu biti poznato 10. januara.

"Igrački kadar koji je iznio jesenju polusezonu teško može izboriti opstanak u ligi bez pojačanja. Bit će obavljeni razgovori s igračima i neki od njih će napustiti klub. Aktivno se radi i na pojačanjima, siguran sam da će Olimpic biti mnogo jači u proljetnoj polusezoni. Međutim, o konkretnim imenima ne bih govorio, o tom ćemo govoriti nešto kasnije. Ono što je sigurno jeste da ćemo s pripremama krenuti 10. januara, kada će o svim pitanjima biti poznato mnogo više informacija", istaknuo je Kulović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak