Evo šta je dočekalo igrače Borca na stadionu u Albaniji

0
Radiosarajevo.ba
Evo šta je dočekalo igrače Borca na stadionu u Albaniji

Banjalučki Borac danas, 17. jula, u albanskom Elbasanu igra revanš prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv ekipe Egnatije. Borac je u prvom meču ostvario pobjedu rezultatom 1:0, ali taj susret bio je obilježen brojnim tenzijama.

Albanci su izrazili nezadovoljstvo dočekom u Banjoj Luci, posebno zbog skandiranja navijača Borca "Kosovo-Srbija" i "Kosovo je Srce Srbije".

Tokom prvog meča, gostujući tim je čak insistirao na prekidu utakmice zbog uvredljivih povika s tribina.

Lisica 'posjetila' trening Aktobea na Koševu: Kakav je ovo znak pred utakmicu sa Sarajevom?

Uoči revanša, mnogi su najavljivali opću mobilizaciju albanskih navijača u Elbasanu. Međutim, slike koje stižu s Elbasan Arene govore drugačije - posjeta na tribinama je daleko ispod očekivanja.

Unatoč očekivanjima visokog prisustva navijača Egnatije, atmosfera na stadionu nije ispunila predviđanja.

Prije početka utakmice, prema pisanju Alternativne televizije, s razglasa na stadionu puštane su pjesme koje veličaju Oslobodilačku vojsku Kosova i njenog osnivača Adema Jasharija. Ovaj potez dodatno je podigao tenzije između navijača oba tima.

Na početku meča, igrači Borca su se žalili na skandiranje navijača domaćeg tima zbog čega je utakmica prekinuta. Međutim vrlo brzo se susret nastavio.

Na linku OVDJE možete pratiti tekstualni prijenos revanš utakmice pretkola Lige prvaka iz Albanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak