EURO 2024 | Poznato ko će dijeliti pravdu u finalu između Španije i Engleske

0
Radiosarajevo.ba
EURO 2024 | Poznato ko će dijeliti pravdu u finalu između Španije i Engleske

Francuski sudija Francois Letexier (35) dijelit će pravdu u finalu EURO-a između Španije i Engleske koje će se igrati u nedjelju 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu, objavila je Europska fudbalska federacija (UEFA).

Bit će to njegova četvrta utakmica na ovom EURO-u. Sudio je oglede u grupi između Danske i Srbije, te Hrvatske i Albanije, kao i susret osmine finala između Španije i Gruzije. Bio je i četvrti sudija na otvaranju EP-a između Njemačke i Škotske.

Letexier ima 35 godina i smatra se jednim od najboljih sudija mlađe generacije u Europi.

Meteorolozi objavili prognozu do 31. jula: Evo kad konačno dolazi osjetno osvježenje

U elitnom razredu francuskog fudbala počeo je suditi 2016. godine, od 2017. je na FIFA-inoj listi sudija, a trenutno se nalazi na UEFA-inoj elitnoj listi sudija. U karijeri je već odradio 65 službenih utakmica pod okriljem UEFA-e.

Letexieru će se u nedjeljnom finalu pridružiti francuski pomoćnici Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni, dok će Poljak Szymon Marciniak biti četvrti sudija.

Uloga video pomoćnog suca (VAR) dodijeljena je Francuzu Jeromeu Brisardu kojem će pomagati sunarodnjak Willy Delajod uz podršku Italijana Massimiliana Irratija.

Poljak Tomasz Listkiewicz kompletira postavu kao pomoćni rezervni sudija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak