Euforija preplavila ulice

Radiosarajevo.ba
Euforija preplavila ulice

Foto: Cropix / Dado Ruvić

U BiH vlada prava euforija pred istorijski dvoboj BiH i Portugala na stadionu "Bilino Polje" u Zenici. Navijači su već od ranih jutarnjih sati iz svih dijelova BiH i inozemstva zaposjeli zeničke ulice i trgove.

Zenicu još od jučer krase državni simboli postavljeni na brojne ustanove i privredne objekte, a navijački rekviziti prodaju se na stotinjak mjesta u gradu.

Veliki broj navijača nažalost će ostati ispred stadiona, jer ulaznica više nema i pored najbolje namjere da se kupe, a cijene kod preprodavača sežu i do više stotina eura.

I u glavnom gradu Bosne i Hercegovine atmosfera je odavno užarena. Javno praćenje utakmice bit će organizirano na trgu ispred BBI centra, gdje se već od ranih jutarnji sati ori navijačka pjesma.

Policija je također spremna za večerašnji susret. Iako se ne zna tačan broj policajaca koji će osiguravati ovu utakmicu, pretpostavlja se da će ih biti oko 450, i to ne samo pripadnika MUP-a ZDK, već i drugih kantonalnih MUP-ova sa područja Federacije BiH.

Danas od 16.45 pa do ponoći u Zenici je uspostavljen privremeni režim vožnje kojim se u nekim ulicama prekida saobraćaj: Dr. Abdulaziza Aska Borića, od ulice Dr. Adolfa Goldbegera do ulice Fra. Ivana Jukića, Bulevar Kulina bana od Bulevara kralja Tvrtka do raskrsnice sa Kamberovića mostom.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak