Engleski velikan napušta kultni stadion: Imaju druge planove

0
Radiosarajevo.ba
Engleski velikan napušta kultni stadion: Imaju druge planove

Manchester United će izgraditi potpuno novi Old Trafford vrijedan 2 milijarde funti (4.61 milijarde KM) umjesto preuređivanja sadašnjeg terena.

U decembru planiraju predstaviti novi stadion s kapacitetom od 100.000 mjesta, čiji je dovršetak predviđen do 2030. godine. Klub je proveo misije utvrđivanja činjenica na drugim stadionima, uključujući Bernabeu i Nou Camp u Španiji jer su oba prošla kroz velika renoviranja proteklih godina.

United ne želi samo izgraditi novi stadion, već i regenerirati područje Trafforda gdje će se stadion nalaziti. Radna skupina za Old Trafford osnovana je kada je Sir Jim Ratcliffe postao suvlasnik Uniteda i uložio napore u obnovu trenutnog stadiona.

Ambasada SAD opet pita Dodika 'gdje su pare?': Vaše firme su dobijale tendere... šta je s drugima?

Međutim, brojni logistički problemi mogli bi povećati troškove renovacije u odnosu na novu izgradnju, dok bi se kapacitet smanjivao tokom radova ili bi čak zahtijevali privremeno preseljenje tima.

Uprava Crvenih Vragova je također proučavala stadion SoFi u Los Angelesu, gdje je United igrao protiv Arsenala, kao i regeneraciju područja oko stadiona. Stadion je dovršen 2020. godine i dio je 'Hollywoodskog kompleksa' vrijednog 4 milijarde funti (9.23 milijarde KM), koji je obnovio velik dio Inglewooda. Projekt je financirao vlasnik Arsenala, Stan Kroenke, a stadion kapaciteta 70.000 gledatelja ugostit će šest utakmica Svjetskog kupa 2026. godine, uključujući i uvodnu utakmicu.

Također se smatra da klub s ugledom Uniteda treba imati vrhunski novi objekat. Klub je konzultirao 30.000 navijača o budućnosti stadiona, a mišljenja su podijeljena otprilike 50-50 oko ostanka ili preseljenja, piše tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak