Emotivan oproštaj njemačke legende: "Nisam mogao ni sanjati..."

0
Radiosarajevo.ba

Thomas Muller objavio je kraj reprezentativne karijere u emotivnom videu na YouTubeu.

Slavni 34-godišnjak je upisao 131 utakmicu tokom 14 godina sa seniorskom momčadi Njemačke, postigavši ​​45 golova.

Bio je dio Die Manschafta koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 2014. i osvojio je Zlatnu kopačku na turniru u Južnoj Africi 2010.

Nesreća na putu u BiH: Vozila smrskana, saobraćaj obustavljen, hitne službe na terenu

"Kada sam prije 14 godina mogao igrati svoju prvu međunarodnu utakmicu u njemačkoj reprezentaciji, ovo nisam mogao ni sanjati", rekao je Muller u videu objavljenom na YouTubeu.

"Velike pobjede i gorki porazi. Suprotstaviti se najboljima, uz fantastične saigrače s kojima sam doživio nezaboravne trenutke. Osjećajući vašu naklonost na terenu, uvijek sam bio jako ponosan što igram za svoju zemlju. Slavili smo zajedno, a ponekad zajedno pustili i suzu. Htio bih reći hvala svim navijačima i saigračima u reprezentaciji. Hvala vam na podršci tokom godina. Zadržite svoj entuzijazam za momčad uoči Svjetskog prvenstva 2026. To je ono što sada radim i ja kao navijač na tribinama, a ne više kao igrač na terenu. Doviđenja i vidimo se uskoro", poručio je Müller emotivo u videu.

Njegov posljednji nastup bio je na proteklom Euru, kada je u 80. minuti tokom poraza Njemačke u četvrtfinalu Europskog prvenstva od Španije ušao s klupe. Bio je to njegov osmi veliki turnir s Elfom.

Mullerov 131 nastup čini ga trećim igračem njegove zemlje po broju odigranih utakmica, iza Lothara Matthausa (150) i Miroslava Klosea (137), dok je ujedno njihov šesti najbolji strijelac, izjednačen s Karl-Heinzom Rummeniggeom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak