Ekipa Dinama se vraća iz Atine u Zagreb, UEFA još uvijek 'šuti'?

0
Radiosarajevo.ba
Ekipa Dinama se vraća iz Atine u Zagreb, UEFA još uvijek 'šuti'?

Nakon što je Uefa odgodila prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka, između AEK-a i Dinama, zbog tragičnog događaja i ubistva grčkog navijača, nogometaši hrvatskog prvaka već tokom utorka stići će u Zagreb.

Grčki mediji prenijeli su vijest kako se utakmica između AEK-a i Dinama odgađa. Zatim su istu obavijest saopštili i na Dinamovim stranicama, dok UEFA još uvijek nije objavila ništa.

Pogotovo ne kada bi se utakmica ova dva kluba trebala odigrati. I zato se opet ravnamo prema informacijama grčkih medija, koji sugeriraju kako će se prva utakmica između Dinama i AEK-a odigrati 15. augusta, u terminu u kojem je trebala biti uzvratna utakmica u Zagrebu.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Zatim bi se tri ili četiri dana kasnije uzvrat odigrao u Atini.

Stvar je što je UEFA-in kalendar maksimalno ispunjen te je malo manevarskog prostora, a Liga prvaka sigurno se neće odgađati, to jest prilagođavati Dinamu i AEK-u.

Naime, zna se i da se utakmice play-offa, u kojima pobjednika ovog ogleda čekaju okršaji s belgijskim Antwerpom. Te su utakmice na rasporedu 22. ili 23. augusta u Deurneu, a uzvrat 29. ili 30. augusta u Zagrebu ili Ateni, prenosi tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak