Edin Džeko se oglasio nakon ispuštene titule prvaka

1
Radiosarajevo.ba
Edin Džeko se oglasio nakon ispuštene titule prvaka

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko nije uspio da sa svojim klubom Fenerbahčeom osvoji titulu prvaka Superlige Turske.

Fenerbahčeu je u posljednjem kolu bila potrebna pobjeda uz poraz Galatasaraya, ali je gradski rival slavio sa 3:1 na gostovanju u Konji, osvojivši tako titulu.

Džeko je tokom sezone predvodio tim svojim izvanrednim partijama, u 36 utakmica postigao 21 gol u prvenstvu Turske za Fener, a ispred njega je samo Mauro Icardi sa 25 golova na 34 utakmice.

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

Kao i mnoge navijače i igrače kluba iz Istanbula, i Edina je pogodilo to što nisu uspjeli osvojiti trofej, iako su sakupili nevjerojatnih 99 bodova u 38 kola.

Dijamant je na društvenim mrežama na pozitivan način izrazio zahvalnost navijačima, koji su bili podrška njemu i saigračima tokom cijele sezone.

"Dali smo sve od prvog do posljednjeg dana sezone! Nije bilo dovoljno... iz mnogo razloga nije bilo dovoljno... Jučer su Fenerbahce i navijači ponovo pokazali zašto nikada nećemo odustati i zašto smo NAJVEĆI KLUB u Turskoj! Pokazali ste nam toliko ljubavi tokom sezone, i ponovo jučer na stadionu i znamo da ste cijenili naše napore tokom sezone! Hvala vam na podršci i strpljenju i znajte da ste prava snaga Fenerbahcea!

Uvijek s podignutom glavom, Fener će se vratiti jači sljedeće sezone!", napisao je Džeko na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak