Dobre vijesti za ljubitelje nogometa: UEFA će prodavati karte po manjoj cijeni gostujućim navijačima

0
Radiosarajevo.ba
Dobre vijesti za ljubitelje nogometa: UEFA će prodavati karte po manjoj cijeni gostujućim navijačima

Evropska fudbalska unija (Uefa) objavila je danas da će maksimalna cijena karata koju domaći klub može da naplati gostujućim navijačima biti snižena u tri muška kontinentalna takmičenja za koja je nadležna.

Od ove sezone najskuplja karta za gostujuće navijače iznosiće 60 eura (117 KM) u Ligi šampiona, 40 eura (78 KM) u Ligi Evrope i 20 eura (39 KM) u Ligi konferencija

Cijena najskuplje karte će sljedeće sezone u Ligi šampiona biti dodatno snižena na 50 eura (97 KM), u Ligi Evrope će pasti na 35 eura (68 KM), dok će u Ligi konferencija ostati ista.

Jasmin Šutković, član Upravnog odbora KCUS-a: 'Prijavit ću tehničara koji se derao na pacijenta'

"Uvođenjem više pravila koje idu u korist navijačima, mi nastavljamo našu misiju da fudbal ostane inkluzivan sport gdje navijači koji putuju širom Evrope da bodre svoje timove budu cijenjeni i prepoznati", naveo je predsjednik UEFA Aleksander Čeferin.

Odluka je donijeta nakon konsultacija sa Asocijacijom europskih klubova (ECA) i organizacijom Fudbalskih navijača Evrope (FSE).

"Modifikovani limit na cijene karata su dodatno prepoznavanje toga koliko su gostujući navijači ključni za atmosferu na evropskim klupskim utakmicama", rekao je predsjednik FSE Ronan Evain.

Liga šampiona i Liga Evrope se od ove sezone igraju pod drugačijim formatom, sa po 36 tima umjesto 32, i sa 144 utakmice u prvoj fazi takmičenja umjesto ranijih 96, piše BHRT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak