Diego ne želi u engleski Premiership

Radiosarajevo.ba
Diego ne želi u engleski Premiership

Engleski nogometni Premiership već je neko vrijeme na najvećoj cijeni. Mnogi su složni u tome da je tamošnja liga najjača, pa je tako i zov te lige najprimamljiviji igračima.

No, 24-godišnji brazilski nogometaš Diego nikada nije imao posebne namjere preći na Otok. Dolazak u torinski Juventus je, kako sam govori, ostvarenje njegovih snova.

Kao igrač na početku profesionalne karijere sam imao jedan cilj, a on je bio igranje u Juventusu. Iako su se možda promijenili odnosi u nogometu i danas je Premiership najbolja liga, igrači prosječno tamo imaju najbolje ugovore, sebe nikada nisam vidio u tom okruženju - reći će Diego i nastavlja:

Vrh klupskog igranja je za mene igranje u Juventusu. Dobio sam što sam htio i sada toliko žudim da s Juventusom osvojim što više pobjeda, pehara i priznanja. Iskreno, imam osjećaj da sve to mogu, suigrači i ja u zajedničkom kvalitetnom radu, kakav i trenutačno traje u Juventusu.

sportin.ba/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak