Nastavlja se modra bajka: Dinamo srušio slavnu Benficu na punom Maksimiru

Radiosarajevo.ba
Odigrano je prvih pet utakmica četvrtfinala Europa liga. Najviše pažnje ljubitelja fudbala u regionu privuklo je gostovanje Benfice kod Dinama u Zagrebu.

"Modri" – u čijim redovima nije bilo bivšeg bh. reprezentativca Izeta Hajrovića, ali je 78 minuta igrao Amer Gojak – napravili su podvig i savladali jedan od najslavnijih europskih klubova.

Pogodak odluke za pobjedu Dinama 1:0 postigao je Bruno Petković u 38. minute nakon što je Ruben Dias u šesnaestercu zaustavio Daniela Olma. Zagrepčani su čak imali nekoliko prilika da s ubjedljivijom prednošču odu u Lisabon na revanš za sedam dana.

Od ostalih utakmica treba izdvojiti remi duel Eintracht – Inter. U Frankfurtu su mreže mirovale, no bliži trijumfu bili su gosti: U 22. minuti Kevin Trapp odbranio je jedanaesterac Marcela Brozovića.

Pravu senzaciju napravio je francuski Rennes koji je nakon preokreta pobijedio slavni Arsenal 3:1. Iwobi (4) je doveo Arsenal u vodstvo, a preokrenuli su Bourigeaud (42), Monreal autogol (65) i Sarr (88).

Rezultati: Dinamo – Benfica 1:0, Eintracht – Inter 0:0, Rennes – Arsenal 3:1, Sevilla – Slavia Prag 2:2, Zenit – Villarreal 1:3, Chelsea - Dinamo Kiev 3:0, Napoli - Salzburg 3:0, Valencia - Krasnodar 2:1.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak