Da li će Liverpool ostati bez Xabija Alonsa? Ovaj fudbalski velikan 'zagrizao' da ga dovede

0
Radiosarajevo.ba
Da li će Liverpool ostati bez Xabija Alonsa? Ovaj fudbalski velikan 'zagrizao' da ga dovede

Nevjerovatni španski stručnjak Xabi Alonso sa svojim Bayerom iz Leverkusena definitivno juri ka osvajanju titule u njemačkoj Bundesligi.

Mnogi su mišljenja da je Alonso najnovijom pobjedom protiv Bayerna u ovosezonskom derbiju domaćeg prvenstva zapravo "položio ispit" i sada su Apotekari apsolutni favoriti za titulu.

Naravno, s obzirom da je poseban trenerski um, za legendarnog veznjaka stižu ponude od raznih klubova i sa svih strana, a posljednja se bez dileme izdvaja.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Naime, Barcelona pod svaku cijenu želi angažovati Alonsa i spremni su na apsolutno sve. Prvi čovjek katalonskog giganta, Joan Laporta, jako smpatiše 42-godišnjaka.

Osim toga, kristalno je jasno da bi Laporte i ekipa dovođenjem kormilara Bayera "ubili dvije muhe jednim udarcem". Pored angažovanja sjajnog stručnjaka, njegovim dolaskom zadali bi i bolan udarac najljućem rivalu, Real Madridu.

Xavi Hernandez odlazi iz Barcelone prije najave? Jedan trener čeka da preuzme katalonskog diva

Katalonski Sport također saznaje da bi Xavi Hernandez mogao otići s klupe Blaugrane prije očekivanog, te da ne iznenađuje rasplet da će klub posegnuti za nekom privremenom opcijom do dolaska Xabija sljedećeg ljeta, javlja AMSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak