Ćorić nakon teške pobjede: "Najlakše je biti general poslije bitke"

0
Radiosarajevo.ba
Ćorić nakon teške pobjede: "Najlakše je biti general poslije bitke"

Željezničar je u meču 11. kola Premijer lige BiH na Grbavici savladao Radnik iz Bijeljine s 2:0, a pobjedu mu je s dva gola u sudijskoj nadoknadi donio Aleksandar Boljević.

Napadač Plavih prvo je u 93. minuti zabio za 1:0, a potom je tri minute kasnije uspješno realizovao najstrožiju kaznu i potvrdio trijumf svoje ekipe.

Nakon utakmice trener domaće momčadi Denis Ćorić kazao je kako je njegov tim nagrađen za požrtvovanu igru.

Rasim i Hedija iz BiH dnevno zarade do 700 KM berući vrganje: 'Uzmite kantu i zaputite se u šumu'

"Čestitke momcima na karakteru, zalaganju i što su vjerovali 90 minuta. Najlakše je, kažu, biti general poslije bitke. Radnik je stao od početka u defanzivan blok i imamo problema kad nam se ekipe zatvore. Imali su stativu u prvom poluvremenu, a u drugom smo krenuli da zabijemo gol", rekao je Ćorić i dodao:

"Raduje me da pred sami kraj utakmice nismo bili nervozni. Nagradilo nas je u 93. minuti. Zanimljiva utakmica, puna tempa i ritma, a pobjeda nam puno znači za samopouzdanje".

Željezničar u sudijskoj nadoknadi slomio Radnik: Boljević junak Plavih

Željezničar naredni meč igra na Pecari protiv Širokog Brijega, a u međuvremenu će gostovati Leotaru u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak