Ćiro: Prvi put u karijeri ja smirujem tenzije

Radiosarajevo.ba
Ćiro: Prvi put u karijeri ja smirujem tenzije

Foto: Getty

U utorak je u Bosmal City Centru u Sarajevu održana konferencija za novinare uoči uzvratne utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u kojoj naša reprezentacija na stadionu Bilino polje dočekuje Portugal.

Okupljenim novinarima obratio se izbornik Miroslav Blažević, koji je otkrio da ima tek jednu nedoumicu što se tiče početnih jedanaest igrača – Misimović ili Medunjanin. Prvih jedanaest se zna od posljednjeg zvižduka sudije na stadionu Luz, a to su:

Hasagića, Nadarević, Jahić, Pandža, Ibričić, Salihović, Pjanić, Bajramović i Misimović, Ibišević i Džeko.

Vezano: Misimović upitan za okršaj u Zenici

"Misimović će igrati ako sve s njim bude u redu. Ako on ne mogne probat ćemo s Medunjaninom", rekao je Blažević i dodao: "Prvi put u karijeri mi se dešava da ja moram smirivati tenzije, jer sam do sada uvijek bio taj koji je najviše palio."

Blažević se osvrnuo i na izjavu predsjednika FIFA-e, Seppa Blattera, koji je navodno rekao kako bi Svjetsko prvenstvo bez Ronalda i Messija bilo nezamislivo.

"Ovom izjavom nam je dao dodatni motiv. I pored ovoga imamo motiva i želje na pretek. Vjerujem da će ovi mladići koji u srijedu istrče na Bilinom polju iskoristiti pruženu priliku i odvesti nas tamo gdje svi želimo biti – u Južnu Afriku, na Svjetsko prvenstvo", zaključio je Ćiro.

Queiroz: Nećemo braniti stečenu prednost

Portugalski izbornik Carlos Queiroz rekao je kako njegova momčad neće braniti jedan pogodak prednosti stečen u prvom susretu baraža za Svjetsko prvenstvo koje će se 2010. godine održati u Južnoafričkoj republici.

"Mi smo usmjereni samo na svoju igru. Igrat ćemo od samoga početka napadački i truditi se što prije zabiti gol, a onda i drugi", rekao je Queiroz i dodao kako je iskustvo na strani Portugala.

Portugalci su u utorak održali jedini trening na Bilinom polju. Nakon završetka treninga bili su jako razočarani stadionom i travnjakom, koji je prema riječima tehničkog direktora Portugalskog saveza, najgori kojeg je ikada vidio.

Vezano: Portugalci odradili prvi trening i žalili se FIFA-i na gostoprimstvo

"Tek na kraju utakmice ćemo moći utvrditi po koju ekipu je ovakav travnjak bio koban. Mi na njemu moramo igrati i na kraju pobijediti", zaključio je Queiroz.

Susret između BiH i Portugala na rasporedu je u srijedu na stadionu Bilino polje u 20.45 sati. Sudit će talijanski suci s Robertom Rosettijem na čelu.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak