Ćiro optimista pred Armeniju

Radiosarajevo.ba
Ćiro optimista pred Armeniju

FOTO: RadioSarajevo.ba

Selektor Blažević okupio je reprezentativce uoči predstojećih kvalifikacionih utakmica sa Armenijom i Turskom.

"Optimista sam, jer imamo jednu od najjačih ekipa u Evropi", kaže Ćiro za Oslobođenje, ali upozorava: "U nogometu je sve moguće. Svako može izgubiti od svakoga i ako nećemo dati sve od sebe to se i nama može dogoditi, ali mi to nećemo dopustiti."

"Atmosfera u našem timu je sjajna, svi smo kao jedna velika porodica. Optimista sam što se tiče utakmica s Armenijom i Turskom, ali o prognozama ne bih. U sportu je sve moguće, pogotovo u nogometu. Favoriti često znaju razočarati, ali mi ćemo se truditi dati sve od sebe i usrećiti naše navijače, koje molim da se suzdrže od incidenata. Ovi momci ginu na terenu upravo zbog njih i zbog toga im treba dati pravu podršku", rekao je selektor Blažević, ko­ji je si­noć održao i prvi tre­ning na Grba­vi­ci, za portal sportin.ba.

Selektor Blažević na ovom susretu neće moći računati na Semira Štilića koji je obnovio povredu koljena, i na svog pomoćnika Ivi­cu Bar­ba­ri­ća koji bi trebao preuzeti jedan japanski drugoligaški klub.

Armenci iz principa odbili premije Turaka

Ivo Ištuk bh. trener koji se trenutno nalazi u Armeniji poslao je stručnom štabu našeg nacionalnog tima opši­ran iz­vje­štaj o sve­mu što se tre­nu­tno de­ša­va u i oko ar­men­ske se­le­kci­je.

"Ar­men­ci su odbi­li sti­mu­la­ci­ju ko­ju su im po­nu­di­li Tur­ci, iz prin­ci­pa, jer Tur­ke sma­tra­ju od­go­vor­nim za ge­no­cid po­či­njen nad nji­ho­vim na­ro­dom (1894. i 1915. go­di­ne). Ipak, na­da­ju se prvoj po­bje­di u kva­li­fi­ka­ci­ja­ma. Ono što je ta­ko­đer bi­tno, jes­te da ni­su us­pje­li naj­bo­lje ani­mi­ra­ti svo­je na­vi­ja­če za uta­kmi­cu sa na­ma, ta­ko da se oče­ku­je tek oko pet hi­lja­da nji­ho­vih na­vi­ja­ča, što je sva­ka­ko do­bra vi­jest. Trav­njak sta­di­ona na ko­jem će­mo igra­ti je u odli­čnom sta­nju", ka­zao je se­le­ktor Bla­že­vić.

Kapiten će biti spreman

"Bez ika­kve dvoj­be, Spa­hić će bi­ti spre­man za uta­kmi­ce sa Ar­me­ni­jom i Tur­skom, u to ni­kad ni­sam ni su­mnjao", rekao je selektor za SAN.

Podsjetimo Spahić je prije nekoliko dana obolio od tzv. svinjske gripe, te je bio upitan za ovaj nastup, ali se kapiten naše reprezentacije uspio oporaviti i biće spreman za susrete protiv Armenije i Turske.

"Super se osjećam i spreman sam za treninge", i sam je potvrdio igrač Montpelliera.

Oporavljeni Bajramović vjeruje u BiH

"Svi moramo dati 100 posto. To je formula za pobjedu. Ukoliko smo dali samo jedan procenat manje, protivnik to osjeti i kazni. Znači, ne smije biti opuštanja", rekao je Bajramović koji se za Dnevni Avaz pohvalio kako više ne osjeća bolove u palcu.

"Sada je sve odlično, palac me ne boli i mogu se slobodno kretati i udarati loptu", rekao je vezista Eintrachta.

Begović spreman da stane na gol

"Upoznao sam se sa nekim igračima i veoma su dobri prema meni", kazao je Asmir Begović, novi golman bh. reprezentacije.

Selektor Blažević sretan je što ima još jednog kvalitetnog golmana koji može stati između stativa i braniti boje naše države.

"Be­go­vić je ra­zlog mog ve­li­kog op­ti­mi­zma. To je gol­man ko­ji se do­ka­zao u mo­žda i naj­ja­čoj li­gi na svi­je­tu. On je 'ele­men­t' ko­ji bi mo­gao bi­ti pre­su­dan u me­če­vi­ma ko­ji nas oče­ku­ju", istakao je Ćiro.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak