Ćiro: Imali smo najteži žrijeb

Radiosarajevo.ba
Ćiro: Imali smo najteži žrijeb

Carlos Queiroz nakon utakmice dugo je govorio reporterima iz svoje zemlje, zatim kratko ostalima:

"Atmosfera je bila fantastična, ovo je konkretan primjer kako jedan team može uživati podršku svojih fanova, na stranu dva-tri ekscesa... Što se tiče BiH, ona jest jaka, ali Portugal je ipak prejak. Raspolažemo eksplozivnom kombinacijom kojoj se suparnik nije uspio suprotstaviti, igrali smo sigurno, poletno, žustro, demonstrirali kvalitetu, želju i iskustvo. U obje utakmice pokazali više. Presudio je i pobjednički mentalitet mojih igrača. Drago mi je što je BiH stekla puno poštovanja na europskim prostorima."

Čekalo se najviše Miroslava Blaževića. On je nakon utakmice u Zenici čestitao Portugalcima na plasmanu na Svjetsko prvenstvo, te istakao kako su ova dva susreta potvrdila da smo u baražu dobili najtežeg protivnika.

"Moram dobro razmisliti o onom što ću napraviti u budućnosti. Vrlo je teško u ovoj tuzi reći nešto konkretno o daljnjim planovima", rekao je Ćiro nakon utakmice te dodao: "Imao sam dosta tužnih trenutaka, ali ovaj nadmašuje i one najtužnije koje sam imao".

Zaključio je da je najveći hendikep na utakmici bio nedostatak ključne četvorke.

"Znate da nikad ne pričam o hendikepima i nedostacima ekipe, ali previše nam je igrača falilo. Sine, znaš da Spahić sve otraga hvata lasom, a Misimović svojim suptilnim loptama upošljava Džeku i Ibiševića".

Najteži žrijeb

"Grci i Slovenci su svojim plasmanom pokazali da je naš žrijeb bio najteži. Naš zadatak je bio tim veći, jer Portugalci igraju nogomet sličan našem. Nakon Misimovićeve ozljede nismo im mogli parirati."

Objasnio je i odluku kojom je na početku drugog dijela iz igre izostavio Harisa Medunjanina.

"Medunjanin je djelovao izgubljeno, tako da se može reći da smo prvo poluvrijeme smo igrali s deset igrača. I opet, iako smo imali igrača manje bili smo opasniji protivnik u prvom poluvremenu", istaknuo je Ćiro i opet ponovio koliko je njegovom "volumenu igre" nedostajala ključna četvorka.

Ćiro je s gnušanjem odbio primjedbe da je možda u Estoniji Spahića trebao poštedjeti nastupa kako bi ovaj bez prijetnje kartona dočekao Portugal.

"Ja sam sportaš i nikad se ne bavim spekulacijama".

Osim što se nije želio baviti spekulacijama, Ćiro nije želio komentirati ni da je ljut odnosom vrha Saveza prema reprezentaciji poslije utakmice sa Španijom.

"Nemojte me pitati o tome u ovoj tuzi".

Sudija nije utjacao na rezultat

Ćiro nije odolio komentirati suđenje, iako je rekao da to neće raditi.

"Sudac nam nije bio sklon, to je sigurno! Autoritet se stvara godinama, ali mi ga očigledno još nemamo. Sudac nije utjecao na rezultat, ali je dva puta Portugalcima pustio "enac" i tako umirio moje igrače, a Portugalci su zabili gol".

Iako BiH nije uspjela izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, ne može se poreći uspjeh koji je postigla bh. reprezentacija. Navijači i javnost žele da Ćiro ostane selektor reprezentacije. Ima li u Blaževiću još snage i motiva da povede BiH u još jedan nogometni ciklus?

"Sada nemam. Na sebi ne registriram simptome starosti, ali ponavljam, nije trenutak da donosim velike odluke. Ja znam da sam radio pošteno i predano, da sam nogometašima omogućio napredak. Ali, ja nisam uspio, to je činjenica koja se ne može zanemariti."

"Pa, dajte, narod vas tu voli, a vi ste uvijek slušali puls naroda", dodali su novinari na press-konferenciji.

"Istina, od kada sam tu nitko mi nije vikao Ćiro, pederu", počeo se buditi Ćiro, na što su mu novinari doviknuli "Ćiro, majstore".

sportskenovosti.hr/index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak