Bosanac na poziv Evertona gledao utakmicu na Goodison Parku

Radiosarajevo.ba
Bosanac na poziv Evertona gledao utakmicu na Goodison Parku
Mladi bh. državljanin, Aldin Karabeg, nakon tri mjeseca sinoć je uspio ostvariti svoj san i prisustvovati jednoj utakmici engleskog Premiershipa.

Ovaj mladić je u julu mjesecu poslao upite na čak 92 adrese nogometnih klubova u Engleskoj, sa jednostavnim pitanjem: "Zašto bih ja navijao za vas?"

Želeći da odabere neki klub Premiershipa, koji će u budućnosti bodriti, Karabeg je sačekao odgovore na svoja pisma i pomno pratio šta su to pisali iz nekih od najvećih svjetskih klubova, kao što su Manchester United, Chelsea ili Arsenal. 

I pored toga što su svi odgovori bili zaista dobri, Aldin se odlučio izabrati Everton koji je, prema njegovim procjenama, imao najbolji odgovor. Naravno, svemu tome je doprinijela i poruka Muhameda Bešića, bh. nogometnog reprezentativca, koju je on uputio Aldinu.

Ipak, to nije bilo sve za Aldina, koji je vrlo brzo zbog ovakvih postupaka došao u žižu javnosti engleskih medija, koji su pratili njegovu malu akciju. Nakon što je iznio svoju odluku ubrzo je došla i ponuda sa Otoka da njegova interesantna priča bude pretočena u film, zbog čega je Aldin imao priliku da ostvari svoj san i tako sinoć prisustvuje utakmici Everton - Crystal Palace, koja se igrala na stadionu Goodison Park.

Tom prilikom Aldin je za otočke medije kazao kako je zaista oduševljen atmosferom na stadionu i navijačkim pjesmama, te da jedva čeka da utakmica počne.

"40.000 ljudi se nalazi na tribinama, a to je otprilike populacija grada u kojem ja živim. Nevjerovatno je vidjeti sve te ljude na jednom mjestu i ja ovo smatram ostvarenjem sna", istakao je Karabeg u javljanju sa Goodison Parka. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak