Bordo prijatelji 1946: Oštar odgovor na loše suđenje protiv FK Sarajevo

1
Radiosarajevo.ba
Bordo prijatelji 1946: Oštar odgovor na loše suđenje protiv FK Sarajevo

Udruženje Bordo Prijatelji 1946 osvrnulo se na seriju loših suđenja koja su negativno uticala na FK Sarajevo, a koja su počela utakmicom protiv Posušja i nastavila se u Banjoj Luci protiv Borca.

Ova situacija kulminirala je jučer, 30. septembra na utakmici u Širokom Brijegu, što je potaknulo udruženje na javnu reakciju.

"Suđenje na štetu našeg kluba kakvo smo vidjeli sinoć nije zabilježeno još od utakmice u Hamburgu protiv HVS-a u Kupu UEFA-a, kada je sudija isključio tri naša igrača. Očigledno je da u NS/FS shvaćaju da je FK Sarajevo ozbiljan kandidat za titulu, te su odlučili 'na vrijeme' reagovati kako bi spriječili naše šampionske ambicije koristeći najsigurniji alat koji imaju – sudijsku organizaciju," stoji u saopćenju udruženja.

Uznemirujući snimak | Pucnjava u Tel Avivu, ima mrtvih

Od petog kola prvenstva, udruženje tvrdi da su prisutne otvorene sudijske greške, a sinoćnje suđenje predstavlja kulminaciju tih problema. U tom kontekstu, Bordo Prijatelji pozivaju sve navijače, igrače, trenere i rukovodstvo kluba, predvođeno gospodinom Mirvićem, da se ujedine i bore protiv ovog, kako ga nazivaju, otvorenog zla.

"Navijači trebaju maksimalno bodriti klub, igrači ostavljati 'srce na terenu', a rukovodstvo donijeti hrabre i mudre odluke kako bi zaštitilo klub. I ovo zlo će proći, kao i sve do sada," poručuju iz udruženja.

Uoči nastavka prvenstva, Bordo Prijatelji ističu važnost zajedništva i borbe za pravdu u fudbalu, naglašavajući da su jedino udruženi u stanju prevazići izazove koji se nalaze pred njima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak