Borac savladao Željezničar bez Manijaka na tribinama

0
S. P. M.
Borac savladao Željezničar bez Manijaka na tribinama

Borac Banja Luka i FK Željezničar susreli su se u 28. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Prvi dobru priliku Željo je imao u 21. minuti. Andrija Drljo se okušao ispred gola domaćina, ali odbio je to golman Nikola Ćetković u korner, prvi na ovoj utakmici. Armin Hodžić je požutio u 25., propustit će naredno kolo. Vedad Muftić je zaradio žuti u 42. minuti, a dva minuta kasnije i Haris Hajdarević dobija žuti. Prvi dio bez golova, 0:0.

Marin Galić zbog protesta zarađuje žuti karton u 50. minuti. Momčilo Mrkaić je glavom zabio gol za domaću ekipu u 71. minuti. Pet minuta kasnije Nedeljko Piščević širi vodstvo Borca. Konačan rezultat 2:0.

Toplinski val u BiH: Pogledajte koji je najtopliji bh. grad u 13 sati

Podsjetimo, na ovaj susret trebala je doći skupina Manijaka da podrži Plavu ekipu. Međutim, banjalučka policija je navijače zaustavila prije ulaska u Banja Luku. Podršku su poslali nazad u Sarajevo, jer 'ne mogu osigurati ulazak u Banjoj Luku u strahu od mogućih nereda'.

Borac je i dalje na drugom mjestu, a Željezničar je peti sa 42 boda.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak