Bizarna situacija na Copa Americi: Svi pričaju o potezu golmana Kanade

0
Radiosarajevo.ba
Bizarna situacija na Copa Americi: Svi pričaju o potezu golmana Kanade

Urugvaj je u subotu zauzeo treće mjesto na Copa Americi zahvaljujući pobjedi na jedanaesterce protiv Kanade 4:3 (2:2), predvođen veteranom Luisom Suarezom, koji je u zadnjim sekundama regularnog dijela izjednačio, a potom pogodio i pobjednički penal.

Urugvajac Rodrigo Bentacur prvi je zabio u 8.minuti, ali su Kanađani preokrenuli preko Ismaela Konea (22') i Jonathana Davida (80').

Luis Suarez je zabio u drugoj minuti sudijske nadoknade i odveo utakmicu u penale, gdje su za Kanađane promašili Kone i Alphonso Davies.

Neobičan performans: Djevojke sa transparentima privukle pažnju na Baščaršiji

Međutim, nakon utakmice svi pričaju o golmanu Kanade Dayneu St. Clairu, ali ne zbog dobrog.

U prvoj seriji raspucavanja pogodila su oba igrača i onda se penal spremao izvesti kanadski defanzivac Moise Bombito.

Suarezov posljednji ples: "El Pistolero" odveo Urugvaj do bronze na Copa Americi

No u tom trenutku se venecuelanski sudija Alexis Herrera zaletio prema uglu kaznenog prostora, gdje je bio kanadski golman Dayne St. Clair. Sudija je dotrčao do njega, nešto mu energično rekao i pokazao mu žuti karton. Nikome osim njih nije bilo jasno zašto, ali onda se otkrilo usporenim snimkom.

Kanadski golman je to što je pažnja usmjerena na njegovog saigrača koji izvodi penal te njegovog protivnika koji mu ga pokušava obraniti, pokušao iskoristiti tako da sakrije bocu vode urugvajskog golmana Sergija Rocheta. Situaciju pogledajte OVDJE.

Naime, na bocama vode golmani imaju napisano kako i gdje protivnički izvođači penala najčešće pucaju. Ali, kanadskom golmanu ovo nije pomoglo. Ne samo da je dobio žuti karton zbog sakrivanja boce protivniku nego je Rochet zatim obranio penal Ismaelu Koneu. U zadnjoj seriji je onda Alphonso Davies pogodio prečku, pa je Urugvaj osvojio treće mjesto na Copi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak