Bivši reprezentativac Hrvatske, koji je igrao za Dinamo i Hajduk, danas vozi kamione

2
Radiosarajevo.ba
Bivši reprezentativac Hrvatske, koji je igrao za Dinamo i Hajduk, danas vozi kamione

Većina nogometaša ostane u istom svijetu i nakon što okonča karijeru, pa su zato uvijek interesantne priče onih koji su, nakon što su okačili kopačke o klin, pobjegli daleko od zelenih travnjaka. Jedna takva priča dolazi nam i iz Hrvatske.

Za razliku od svojih kolega i saigrača, nekadašnji reprezentativac Hrvatske Danijel Hrman (49) udaljio se od nogometnih stadiona, a život su mu postali kamioni i kompanija koju je sam osnovao.

Rođeni Varaždinac, koji je bio član Dinama i Hajduka, što je zaista rijetkost, za reprezentaciju Hrvatske odigrao je četiri utakmice, a karijeru je završio 2008. godine u svom matičnom Varteksu.

Prošla je 31 godina: Klekni u Grabovici

Ne samo da nije ostao u svijetu nogometa, već ga Hrman rijetko i prati. Na utakmice gotovo nikako ne ide, a posvetio se privatnom biznisu s kamionima i ide mu jako dobro. Ne samo da kontroliše svoje zaposlenike, već i sam često zaduži volan i vozi kamion.

Posao je odavno uhodan. Imam četiri kamiona, prevozimo automobilske otpadne gume, najviše od vulkanizera iz Zagreba, do Trnovca gdje se nalazi velika reciklaža. I ja katkad vozim, kada su mi dečki, moji zaposlenici, na godišnjem odmoru. Taj posao naslijedio sam od oca nakon što je pretrpio moždani udar”, kazao je Danijel Hrman u razgovoru za Večernji list.

Na utakmice ne ide često, ali je nedavno gledao uživo svoj Varteks.

Pogledajte trenutak magije kada je Bajraktarević probacio loptu kroz noge igraču Nizozemske

“Jako rijetko, pogledam tekmu tu i tamo na televiziji. Nedostaje mi nogomet, evo posljednje što sam uživo gledao bio je Varteks protiv Poleta iz Svetog Martina, bila je puna tribina na stadionu Slobode. I onda čujem White Stonese kako navijaju, pa mi srce zaigra, preplavi me adrenalin”, dodao je nekadašnji defanzivac koji se najbolje snalazio na poziciji lijevog beka.

Danijel Hrman je tokom karijere igrao za Varteks, Dinamo i Hajduk u Hrvatskoj, a bio je i član ruskog velikana Spartaka iz Moskve.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak