Bivši igrači Sarajeva objavljuju fotke sa Almirom Turkovićem: Zeka, ozdravi nam ti!

Radiosarajevo.ba

Vijest koja je jučer prošla Bosnom i Hercegovinom, u kojoj je objavljeno da je legendarni nogometaš Fudbalskog kluba Sarajevo i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Almir Turković doživio infarkt, rastužila je brojne navijače i ljubitelje nogometa.

Legenda FK Sarajevo, Almir Zeka Turković doživio infarkt, ugrađena mu dva stenta

Popularni Zeka je kao nogometaš bio omiljen kod navijača Sarajeva, kasnije je radio u omladinskom pogonu tima s Koševa, a kako smo saznali – malo prije nego što je trebao voditi trening kadeta završio je na operacionom stolu.

Jutrošnje informacije iz bolnice govore da je Turković i dalje na intenzivnoj njezi i da se osjeća stabilno nakon što su mu ugrađena dva stenta.

Vijest da je Zeko doživio infarkt ujedinila je sadašnje i bivše igrače Sarajeva koji su na društvenim mrežama dali podršku nekadašnjem kapitenu Bordo tima.


„Gigante, legendo, jaro moj brž oporavak ti želim...“, napisao je Sedin Torlak, bivši as Sarajeva.

Sličnu poruku je poslao i Mirsad Mujkić, koji je jedan dio karijre proveo zajedno u prvom timu Sarajeva sa Turkovićem. Mujkić je objavio zajedničku fotografiju prije 15-tak godina i napisao:

„Zeka, brz oporavak želim“.

Sličnu poruku je objavio i Emir Obuća, jedan od najboljih napadača FK Sarajevo, koji je također napisao:

„Jaro, želim ti brz oporavak“.

Podsjetimo, Turković je s Bordo timom bio osvajač Kupa Bosne i Hercegovine 1997. godine,. Deset godina kasnije bio je i najbolji igrač ekipe Husrefa Musemića koja je donijela četvrtu titula prvaka na stadion „Asim Ferhatović Hase“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak