Bilić ostaje selektor Hrvatske

Radiosarajevo.ba
Bilić ostaje selektor Hrvatske

Slaven Bilić ostaje izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije nakon što je na konferenciji za novinare u Zagrebu kazao kako je dobio podršku čelnika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i velike većine hrvatske javnosti, javlja Fena.

Odluka o produženju za Bilića stručni stožer reprezentacije bit će potvrđena na sjednici izvršnog odbora HNSa u petak.

Bilić je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije od 25. srpnja 2006., a otad je vodio "Vatrene" u 37 susreta, zabilježivši 26 pobjeda, sedam neodlučenih ishoda i četiri poraza, uz razliku pogodaka 75:37.

"Ostajemo zbog želje HNS-a, igrača, čitave javnosti, ali i moralne obveze. Kada su se poklopile neke stvari, naša želja da ostanemo prisutna još od prije je prevagnula i odlučili smo ostati na čelu reprezentacije. Puni smo motiva i želje za novim uspjesima za kormilom nogometne reprezentacije Hrvatske - rekao je za sportskenovosti.hr Slaven Bilić i nastavio: "Mi iz stožera sastali smo se jučer, iako smo još od Engleske razgovarali o svim opcijama. Napravili smo analizu i pričali o posljednje četiri godine. Vidio sam želju HNS-a da još ostanemo. Primjetili smo i nevjerojatnu podršku javnosti i igrača. Već sam rekao da ako se poklope neke stvari, naša želja je neupitna."

"Sitne su promjene nužne, ali 95 posto stvari ostat će iste. Mi aposlutno vjerujemo u naše momke i oni su veliki razlog zbog kojeg smo se odlučili ostati", rekao je Bilić.

Selektor Hrvatske se osvrnuo i na minule kvalifikacije za SP u kojima Hrvatska nije uspjela izboriti baraž.

"To je neuspjeh što se nismo plasitrali, ali pogledajte naš rejting kod Fife, našu statistiku, mi od četiri utakmice dobijemo tri, a to se ne događa s reprezentacijama koje igraju loše. Mi smo našu borbu izgubili 'u boksu', nas su ozljede uništavale tokom čitavih kvalifikacija. Svaku reprezentativnu akciju pratile su broje ozljede i to nerijetko upravo glavnih nositelja igre", završio je Bilić.

Bivši odbrambeni igrač Vatrenih Hrvatsku je odveo na Evropsko prvestvo 2008., osvojivši u kvalifikacijskoj skupini prvo mjesto ispred Rusije i Engleske, a na EURU je Hrvatska ispala u četvrtfinalu na jedanaesterce od Turske. U kvalifikacijama za SP 2010. Bilićeva momčad je zauzela treće mjesto u skupini iza Engleske i Ukrajine, te se nije plasirala u Južnu Afriku.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak