Bilbija i Zrinjski slavili još jednu pobjedu i "prekucali" Premijer ligu

3
Radiosarajevo.ba
Bilbija i Zrinjski slavili još jednu pobjedu i "prekucali" Premijer ligu

Fudbaleri Zrinjskog su trijumfalno završili sezonu koja će zauvijek ostati zlatnim slovima upisana u historiju ovog kluba iz Mostara. Slavili su danas Plemići u posljednjem kolu sezone protiv Rudara u Prijedoru sa 2:0

I ovu pobjedu je Zrinjskom donio nezaustavljivi Nemanja Bilbija, koji je bio strijelac oba gola na utakmici. Stigao je Banjalučanin i do velikog jubileja na ovoj utakmici, pošto je prvi gol na meču bio njegov 100. u dresu mostarskog kluba.

Zrinjski je ovom pobjedom oborio i još dva rekorda, pošto je sezonu okončao sa samo jednim porazom, a ubilježio je i 11. gostujući trijumf, što nikad još nikome nije pošlo za rukom u domaćem prvenstvu.

Haotične scene u Hrvatskoj: Automobili 'plivaju' cestama, velike poplave i led na ulicama

Jako mirno je bilo u uvodnim minutama utakmice i vidjelo se da meč nema rezultatski značaj. Prvi udarac ka golu imao je Rudar Prijedor u 16. minuti, a tada je Luka Kulenović sa ivice kaznenog prostora šutirao preko gola Zrinjskog.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak