Bez golova u Gabeli nakon prvog poluvremena. Željezničar sa igračem više u nastavku lovi puni plijen

0
Radiosarajevo.ba
Bez golova u Gabeli nakon prvog poluvremena. Željezničar sa igračem više u nastavku lovi puni plijen

Posljednja utakmica šestog kola WWin lige Bosne i Hercegovine bit će odigrana u Gabeli, gdje će se od 18:00 sati sastati GOŠK i Željezničar.

Domaćin GOŠK je u ovu utakmicu ušao bez ijednog osvojenog boda nakon prvih pet utakmica, s druge strane, Željezničar želi da se bori za Europu i došli su u Gabelu po bodove koji su im prijeko potrebni kako bi održali korak s ekipama iz vrha tabele.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo promjene rezultata, ali gosti iz Sarajeva na pauzu odlaze sa velikom prednošću. U 10. minuti nakon reakcije iz VAR sobe, dosuđen je crveni karton. Igrač GOŠK-a Mandić koji je nesmotreno srušio Boljevića koji bi izašao sam pred golmana i Gigović nije imao drugu opciju osim da pokaže direktan crveni karton za defanzivca domaćih.

Policijska akcija: Pronađeno 10 nelegalnih turskih državljana u Sarajevu

Sredinom prvog poluvremena na tribine stadiona u Gabeli pristigli su najvatreniji navijači kluba sa Grbavice.

Najbolju priliku u prvom dijelu Željezničar je imao u 27. minuti kada je Boljević sa sedam metara šutira nakon ubačaja s desne strane, ali zaustavlja njegov udarac Kolak!

Uprkos podršci navijača, te i velikoj terenskoj inicijativi izabranici Denisa Ćorića nisu uspjeli pronaći put do mreže gola domaćih pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 0:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak