Barcelona izabrala novo pojačanje: Nude dva igrača i 70 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Barcelona izabrala novo pojačanje: Nude dva igrača i 70 miliona eura

Barcelona je već spremila ponudu za Lautara Martineza, ekskluzivno je objavio katalonski Sport.

Katalonci tvrde da će Barcelona ponuditi milanskom Interu 70 miliona eura te dvojicu igrača. U ovaj transfer bit će uključeni Arturo Vidal i Nelson Semedo, dvojac kojeg Interov trener Antonio Conte mjesecima pokušava dovesti.

Lautaro bi u Barceloni trebao zarađivati oko sedam miliona eura po sezoni. Problem katalonskom klubu mogu napraviti engleski klubovi koji su zainteresirani za 22-godišnjeg argentinskog napadača i koji mogu platiti odštetnu klauzulu od 111 miliona eura. Ta klauzula vrijedi do 15. jula ove godine.

Međutim, katalonski mediji javljaju da je Martinezova želja odlazak u Barcelonu gdje bi igrao sa sunarodnjakom Lionelom Messijem.

"Spektakularan je, impresivan. Vrlo je jak, sjajan u situacijama jedan na jedan, zabija golove, traži loptu, poziciju, bori se... Jako, jako kvalitetan igrač. Volio bih da obojica dođu pa da se borimo za Ligu prvaka", rekao je nedavno Messi i dodao da ga Lautaro podsjeća na Luisa Suareza, ozlijeđenog napadača Barcelone.

Martinez je ove sezone zabio 16 golova uz četiri asistencije. Jedan od 16 golova postigao je Barceloni na Camp Nou.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak