Barcelona i Inter u lovu na osminu finala

Radiosarajevo.ba
Barcelona i Inter u lovu na osminu finala

Foto: AP

U srijedu se igraju preostale utakmice posljednjeg kola grupne faze fudbalske Lige prvaka.

Iz grupe E poznata su oba putnika u osminu finala, a to su Lyon i Fiorentina koji se za prvu poziciju u grupi. Lyon će na svom Stade de Gerlandu ugostiti ekipu Debrecena koja do sada nije osvojila niti jedan bod. Ekipa Liverpoola će se od Lige prvaka pokušati oprostiti pobjedom pred svojom publikom protiv Fiorentine.

Najzanimljivije će biti u grupi F u kojoj teoretske šanse za plasman u dalje takmičenje imaju sva četiri kluba. Najbliži tom cilju je aktuelni prvak Evrope Barselona, te prvak Italije Inter. Barceloni je potreban bod iz Kijeva kako bi osigurali osminu finala, dok Dinamu odgovara samo pobjeda od više od dva razlike ili pod uslovom da Inter i Rubin odigraju bez pobjednika. Obje ove ekipe mogu proći dalje ukoliko ostvare pobjedu u utakmici na Giuseppe Meazzi.

"Ne bavimo se kalkulacijama, razmišljamo samo o pobjedi u Kijevu i ništa drugo nas ne zanima", rekao je trener Barselone Josep Guardiola, i dodao: "Neće nam biti lako, ali mi smo evropski prvaci i to moramo pokazati".

Stuttgart ima priliku pred svojim navijačima i sa novim trenerom savladati Unireu i tako izboriti ulazak među 16 najboljih ekipa. Sevilla će u posljednjem kolu ugostiti jedno od velikih razočarenja ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, ekipu Rangersa. Škoti su u pet odigranih susreta osvojili samo 2 boda i evropski put će sigurno završiti na posljednjem mjestu grupe G.

Arsenal je sa 13 osvojenih bodova osigurao prvo mjesto u grupi H. Standard će na svom terenu pokušati savladati AZ Alkmar, te se nadati da će Arsenal slaviti u Atini. Olimpijakosu je iz susreta sa Topnicima dovoljan i bod da bi prošli u osminu finala, a u slučaju da Belgijanci i Grci budu imali isti broj bodova, u osminu finala će klub iz Liègea zbog boljeg međusobnog odnosa.

Podsjetimo osminu finala Lige prvaka u utorak su izborili Bordeaux, Bayern, Manchester Utd, CSKA, Real Madrid, Milan, Chelsea i Porto.

Šesto kolo Lige prvaka:
Liverpool - Fiorentina
Lyon - Debrecen
Dinamo Kijev - Barcelona
Inter Milan - Rubin Kazan
Sevilla - Rangers
Stuttgart - Unirea Urziceni
Olympiakos Piraeus - Arsenal
Standard Liege - AZ Alkmaar

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak