Barbarez nakon uvjerljivog poraza od Nizozemske: "Ako ćete ikoga kriviti, krivite mene"

1
Radiosarajevo.ba
Barbarez nakon uvjerljivog poraza od Nizozemske: "Ako ćete ikoga kriviti, krivite mene"

Nakon uvjerljivog poraza od Nizozemske (5:2) u Eindhovenu na staru Lige nacija, selektor bh. reprezentacije Sergej Barbarez rekao je da je on jedina osoba koju treba kriviti.

"Naravno da nije lagana utakmica. Igrali smo protiv ekipe koja je jedna od najboljih na svijetu. Jako je teško igrati protiv njih. Ako ćete ikoga kriviti, krivite mene. Imali smo problema na početku. Bili smo daleko od protivnika", rekao je Barbarez u izjavi za BHRT1.

Selektor je istakao da nije problem u sistemu.

Novi Zmaj oduševio: Pogledajte čudesnu asistenciju Esmira Bajraktarevića na debiju za Zmajeve

"Mijenjali smo sistem da bi bili bolji. Malo smo se digli, pred kraj pokušali s dva napadača. Nažalost, nismo uspjeli. Primili smo golove pred kraj oba poluvremena i to iz naših grešaka", kazao je Barbarez i dodao:

"Na klupi smo diskutovali. Sistem više nije važan, ako nemamo taj dodir sa protivnikom, ako nemamo komandu iz zadnje linije. Svako sa sobom se sam borio i bilo je respekta prema Nizozemcima. Pokazali smo naprijed da znamo. Dali smo dva gola i idemo nekim našim putem".

Uvjerljiv poraz Zmajeva u Nizozemskoj na startu Lige nacija

BiH narednu utakmicu igra protiv Mađarske, a taj meč je na programu 10. septembra u Budimpešti.

Mađari su u drugom duelu naše grupe poraženi u gostima od Njemačke s 0:5.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak