Atkinson sudi u Lisabonu, Rossetti u Zenici

Radiosarajevo.ba
Atkinson sudi u Lisabonu, Rossetti u Zenici

Foto: Getty images

Prvu utakmicu baraža između Portugala i BiH u Lisabonu 14. novembra sudit će Englez Martin Atkinson, a revanš u Zenici koji je na rasporedu četiri dana kasnije, sudit će Italijan Roberto Rossetti, saoštio je N/FSBiH.

Ove sezone vodio je 12 utakmica i pokazao 56 javnih opomena, što je preko četiri u prosjeku. Poznat je kao sudija koji rijetko pokazuje crveni karton.

Atkinson je poznat po čuvenom manchesterskom derbiju odigranom 20. septembra ove godine, kada je United pobjedonosni pogodak (4:3) postigao u šestoj minuti sudijske nadoknade, iako je sudija produžio svega četiri minute.

Rossetti je iskusan sudija. Na FIFA-inoj listi je od 2002., a krovna kuća svjetskog nogometa ima puno povjerenje u ovog talijanskog sudiju.

Imao je čast da vodi finale Evropskog prvenstva 2008. godine, u kojem je Španija sa 3:0 savladala Njemačku.

Dvojica bezbjednjaka u Zenici

FIFA je za revanš susret baraža u Zenici delegirala čak dvojicu oficira za sigurnost, premda je običaj da tu dužnost obavlja jedna osoba. Uz Norvežanina Trygve Borna, u Zenicu kao bezbjednjak dolazi i Rene Eberle, iskusni Švicarac, poznat kao veoma utjecajna osoba u UEFA-i, piše Dnevni avaz.

Poznato je da FIFA pod povečalom prati nastupe naše reprezentacije i da najmanji ispadi navijača mogu izazvati velike kazne, pa čak i zabranu odlaska na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi.

Ćiro objavljuje spisak

Selektor Blažević u srijedu će objaviti spisak putnika za Lisabon. Pozivnice su, kao što je već poznato poslane Harisu Medunjaninu i Erminu Zecu, a kako je selektor rekao za Dnevni avaz otpao je Mirko Hrgović.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 9. novembar u hotelu "Hercegovina" na Ilidži, stalnoj bazi naše najbolje nogometne selekcije.

Zmajevi će u Lisabon odletjeti u petak poslijepodne.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak