Warriorsi slavili protiv Rocketsa i zakazali duel s Jamesovim Cavsima

Radiosarajevo.ba
Warriorsi slavili protiv Rocketsa i zakazali duel s Jamesovim Cavsima
Košarkaši Golden State Warriorsa izborili su plasman u veliko NBA finale nakon pobjede nad Houston Rocketsima u sedmoj utakmici finala Zapada rezultatom 101:92 u Toyota Centru.

Povreda Chrisa Paula bila je presudna za ekipu iz Houstona. Warriorsi su to znali iskoristiti i od 2:3 doći do pobjede rezultatom 4:3.

Rocketsi su sinoć dobro krenuli. Prvih 12 minuta riješili su u svoju korist rezultatom 24:19, a na poluvremenu su imali plus 11 (54:43).

Kerrova ekipa ubacila je u brzinu više u trećoj četvrtini igre, pa su Ratnici u posljednjih 12 minuta ušli sa sedam poena prednosti (76:69). Do kraja su Warriorsi zadržali prednost i slavili rezultatom 101:92.

Goste je do pobjede vodio Kevin Durant s 34 postignuta poena, pet asistencija i pet skokova. Curry je dodao 27 poena, deset asistencija i devet skokova, dok je kod Rocketsa 32 poena postigao James Harden.

Golden State će u finalu igrati protiv Cleveland Cavaliersa, a prva utakmica igra se u Oaklandu u noći s četvrtka na petak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak