Sjajni James odveo Cleveland u veliko finale

Radiosarajevo.ba
Sjajni James odveo Cleveland u veliko finale
Foto: EPA / Sa sedme utakmice Boston - Cleveland
LeBron James je "kralj" Istoka. Sjajni igrač Cleveland Cavaliersa, u odlučujućoj sedmoj utakmici Istočne konferencije, prevodio je svoj tim do pobjede nad Bostonom (87:79) i odveo ih u veliko finale.

James se tako po osmi put uzastopno, četvrti put sa Cavsima, plasirao u veliko finale, gdje ga očekuje bolji iz duela Golden State - Houston.

U Bostonu noćas nije bilo Kevina Lovea, pa je svu odgovornost na sebe preuzeo LeBron, koji je sa 35 poena, 15 skokova i devet  asistencija, uz pomoć iskusnog Jeff Greena (19 poena), punio koš domaće ekipe.

Kod Celticsa ponovo je na visini zadatka bio Jason Tatum, završio je sa 24 poena i sedam skokova, dok je Al Horford postigao 17 poena, četiri skoka i tri asistencije. 

Terry Rozier meč je završio sa svega četiri poena, u 0 od 10 za tri poena! Ovo forsiranje šuta za tri poena, definitivno se odrazilo na igru i rezultat Celta, koji su tako ostali bez finala.

U noći sa ponedjeljka na utorak dobit ćemo drugog učesnika velikog finala. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije