Preminula legenda Golden State Warriorsa: Alvin Attles ostavio dubok trag

0
Radiosarajevo.ba
Preminula legenda Golden State Warriorsa: Alvin Attles ostavio dubok trag

Legenda Golden State Warriorsa Alvin Attles preminuo je u utorak, 20. augusta, u 88. godini života, objavilo je klub u srijedu.

Proveo je preko dvije decenije u San Franciscu u ulozi trenera, igrača i direktora, a postao je i član Kuće slavnih 2019. godine.

Attles je bio jedan od prvih crnačkih trenera u NBA ligi, te je svjedočio mnogim legendarnim utakmicama. Igrao je za Wilt Chamberlainovu utakmicu od 100 poena, za Philadelphia Warriorse, u Hersheyu, Pennsylvania 1962. godine. 

Susret legendi u srcu Sarajeva: Jusuf Nurkić objavio fotografiju s Baščaršije

Attles je izveo osam pokušaja, a ukupno je imao 17 poena u toj utakmici. 

"Alvin iza sebe ostavlja duboku zaostavštinu unutar košarkaške igre i zajednice Bay Area, ali posebno kao porodični čovjek i humanitarac. Tugujemo zajedno s njegovom suprugom, Wilhelminom, sinom Alvinom i svima koji su ga poznavali i voljeli", objavio je klub u emotivnom saopćenju. 

Rođen 7. novembra 1936. u Newarku, New Jerseyu, Attles je dobio nagradu za životno djelo Chuck Dalya Nacionalnog udruženja košarkaških trenera 2017., a pridružio se i Kući slavnih u Bay Area 1993. godine.

"Alvinovo ime je postalo sinonim za franšizu Warriorsa nakon što je cijeli svoj život posvetio našoj organizaciji, u kojoj je bio još od naših posljednjih sezona u Philadelphiji," rekao je vlasnik Warriorsa Joe Lacob nakon objave iz Kuće slavnih. "On je procvjetao u svakoj ulozi i odgovornosti u posljednjih 60 godina, od igrača preko trenera do generalnog menadžera i, nedavno, kao ambasador. I to je uradio sa neverovatnom količinom klase i poniznosti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak