Počeo 8. Telemach košarkaški kamp na Bjelašnici: Treninzi, zabava i druženje za 130 mališana

1
Promotivni tekst

Bjelašnica je trenutno u znaku košarke. U organizaciji KK Koš, u nedjelju 30. juna, na ovoj planini svečano je otvoren osmi Telemach košarkaški kamp za djecu i mlade, koji predstavlja sjajnu priliku za 130 talentiranih mladih sportista da unaprijede svoje vještine uz pomoć vrhunskih trenera.

U neposrednoj blizini skijaških staza sada odjekuje zvuk lopte s košarkaškog terena i radosna graja malih košarkašica i košarkaša na nekoliko svjetskih jezika. Kamp je internacionalnog karaktera, a učesnici su ove godine došli iz Bosne i Hercegovine, Švedske, Njemačke, Turske, SAD-a, Austrije, Norveške, Danske, Kanade i Hrvatske. Ceremoniji otvaranja prisustvovali su njihovi budući treneri, košarkaški reprezentativci, sportisti i sportski radnici, predstavnici medija i generalnog sponzora Kampa, kompanije Telemach BH.

"Već osam godina smo dio ove sportske priče koja pruža neprocjenjivu priliku mladim talentima da uče od svojih košarkaških uzora i ostvare snove. Posebno smo sretni što se Kamp održava u čistom, planinskom ambijentu Bjelašnice, što je idealno okruženje za edukativne i zabavne aktivnosti.

Podrška Telemach košarkaškom kampu dio je naše šire strategije društveno odgovornog poslovanja kroz koju podržavamo brojne inicijative koje pozitivno utječu na mlade i zajednicu. Posebno vjerujemo u moć sporta kao sredstva za razvoj discipline, timskog duha, samopouzdanja i zdravih životnih stilova kod djece. Nadamo se će iskustva stečena u Kampu inspirisati ove mlade sportiste da teže ka vrhunskim rezultatima", istakao je Admir Drinić, generalni direktor Telemacha BH, kompanije koja je, također, generalni sponzor svih košarkaških reprezentacija BiH.

Foto: Telemach: Košarkaški kamp na Bjelašnici

Telemach košarkaški kamp je namijenjen djeci i mladima od osam do 18 godina. S njima će do 5. jula raditi 15 vrhunskih trenera među kojima su: Sejo Bukva, Dževad Alihodžić, Admir Tutić, Goran Šehovac, Vesna Bajkuša, Merhunisa Omerović i drugi mlađi treneri. Podijeljeni u grupe po uzrastu i spolu, učesnici Kampa će dio svog školskog raspusta provesti aktivno, uživajući u brojnim edukativnim i zabavnim aktivnostima.

"Telemach košarkaški kamp ove godine se održava u novom sportskom kompleksu Bjelašnica, koji pored vrhunskog smještaja pruža i fantastične uslove za trening. U sklopu hotela je sportska dvorana, a ispred kompleksa se nalaze vanjski tereni, tako da će djeca imati vrhunske uslove za boravak i rad. Vrlo bitan je broj djece koji kontinuirano održavamo, pa smo i ove godine 15 dana prije početka kampa popunili kapacitet. Potvrda kvaliteta našeg rada je i činjenica da nam se čak 70 posto djece svake godine iznova pridružuje. Jedna od aktivnosti koju sprovodimo je i turnir u Streetballu, gdje se djeca takmiče i osvajaju nagrade, a očekuje ih i druženje s reprezentativcima BiH", najavio je Sejo Bukva, direktor KK Koš.

Kroz Kamp je do sada prošlo više od 1000 djece iz svih krajeva svijeta. Pored treninga, uživali su i u druženju s košarkaškim reprezentativcima i reprezentativkama među kojima su bili Džanan Musa, Marica Gajić, Edin Atić, Kenan Kamenjaš i Gegić Amar. Učesnike su trenirala neka od najrespektabilnijih trenerskih imena među kojima su John Saintignon (SAD), Mensur Bajramović (BiH) te Denis Bajramović i Eugen Tončinić (Hrvatska). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak