Okupili se košarkaški Zmajevi: Došao i Luka Garza

1
Radiosarajevo.ba
Okupili se košarkaški Zmajevi: Došao i Luka Garza

Pripreme muške seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za učešće u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre počele su danas.

Dio ekipe se okupio u Sarajevu i otputovao za Vlašić, gdje će se još nekoliko igrača tokom današnjeg dana priključiti timu.

Selektor Adis Bećiragić od prvog dana priprema na raspolaganju će imati sljedeće košarkaše: Adi Zahiragić, Adnan Arslanagić, Edin Atić, Amar Gegić, Amsal Delalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Amar Alibegović, Haris Delalić, Luka Garza, Miralem Halilović, Kenan Kamenjaš, Vojin Ilić, Emir Ahmedović i Harun Zrno.

Reporteri bez granica kratkom porukom podsjetili Elmedina Konakovića na njegovu dužnost

Naknadno će se u prvim danima augusta saigračima iz nacionalnog tima pridružiti Džanan Musa i Jusuf Nurkić, dok je nekoliko imena otpalo sa spiska zbog problema s povredama.

“Termin odigravanja pretkvalifikacija nije idealan, s obzirom da su svi košarkaši trenutno van takmičarske forme, ali svakako ćemo taj segment pokušati podići na odgovarajući nivo tokom priprema.

Jusuf Nurkić potvrdio: 'Igrat ću za reprezentaciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre'

Većina pozvanih igrača sa nama će biti od prvog dana, naknadno će nam se priključiti Musa i Nurkić. Imat ćemo dovoljno vremena da se uigramo. U planu su prijateljske utakmice sa Srbijom i Obalom Slonovače. To će biti dobre provjere, radi se o reprezentacijama koje učestvuju na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Pred nama je puno posla, ali najvažnije je da nas povrede zaobiđu i da spremni dočekamo mečeve pretkvalifikacija u Poljskoj”, kaže selektor Bećiragić za zvaničnu stranicu KSBiH.

Među igračima koji su prvi put na pripremama nacionalnog tima je Luka Garza.

“Veoma sam uzbuđen što sam ovdje s ekipom. Spreman sam za treninge i utakmice koje su pred nama, bit će to nevjerovatno iskustvo za mene. Veoma mi je drago i što ću predstavljati zemlju, to je nešto što sam oduvijek sanjao”, ističe košarkaš Minnesota Timberwolvesa.

Podsjetimo, pretkvalifikacije su na rasporedu od 12. do 20. augusta ove godine. Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi B sa selekcijama Poljske, Mađarske i Portugala. Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Gliwice.

Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). U kvalifikacije za Olimpijske igre ide pobjednik turnira, piše Basket.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak