Košarkaši Srbije došli do prve pobjede na Olimpijskim igrama

1
Radiosarajevo.ba
Košarkaši Srbije došli do prve pobjede na Olimpijskim igrama

Poraz od SAD-a nije mnogo uticao na košarkaše reprezentacije Srbije koji su u drugom kolu Olimpijskih igara slavili ubjedljivu pobjedu nad Portorikom rezultatom 66:107.

Reprezentativci Srbije su od samog početka imali prednost u Decathlon Areni, nakon prve četvrtine prednost je već bila dvocifrena – 12 poena, a do poluvremena je porasla do 17 poena razlike.

U drugom poluvremenu nastavljena je dominacija Srbije koja je u konačnici uspjela stići do prednosti od 41 poena i konačne pobjede rezultatom 66:107.

Završen europski put FK Sarajevo ubjedljivim porazom u Trnavi: Spartak je slavio sa 3-0

U dresu pobjedničke ekipe najbolji strijelac bio je Filip Petrušev sa 15 postignutih poena, a istinski lider ekipe Nikola Jokić upisao je double-double učinak sa 14 poena i 15 skokova. U reprezentaciji Portorika sa 19 postignutih poena istakao se Christopher Ortiz.

Naredno kolo grupe faze Srbiji donosi duel sa Južnim Sudanom dok će Portoriko na megdan Sjedinjenim Američkim Državama, javlja SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak