Klanjana dženaza bivšem košarkašu Asimu Paščanoviću Parsu

0
Anadolija

Na mezarju kod Atik džamije u Tojšićima, mjestu u blizini grada Kalesije, u utorak, 24. septembra, klanjan je dženaza-namaz Asimu Paščanoviću Parsu (50), bivšem proslavljenom košarkašu.

Asim Paščanović je preminuo u ponedjeljak, 23. septembra.

Tojšićani kažu da ih je Pars proslavio u svijetu te da je zasigurno čovjek zbog koga su Tojšići prepoznatljivi.

Velika grupa građana Marijin Dvor: 'Kandidati za načelnike Općine Centar, ovo tražimo od vas'

S njim je od malih nogu trenirao, a potom i igrao Nedim Delić Dal, također proslavljeni košarkaš, koji je iz Turske primio bezbroj poruka saučešča i podrške od trenutka kada se čulo za Parsovu smrt.

Podsjetimo, u ponedjeljak, 23. septembra, oko 10:40 sati pronađeno je tijelo Asima Paščanovića u porodičnoj kući u mjestu Tojšići. 

"23. septembra, oko 10:40 sati, Policijska stanica Kalesija je zaprimila prijavu da je u mjestu Tojšići, općina Kalesija A.P., rođen 1974. godine izvršio suicid vješanjem. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske uprave Kalesija, koji su potvrdili navode prijave.

Smrt A.P. je konstatovao ljekar Doma zdravlja Kalesija. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, po čijim uputama je tijelo predato porodici", saopšteno je iz Odsjeka za odnose s javnošću Uprave policije MUP TK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak