Košarkaš Asim Paščanović (50) pronađen mrtav u svojoj porodičnoj kući

Radiosarajevo.ba
Košarkaš Asim Paščanović (50) pronađen mrtav u svojoj porodičnoj kući
Foto: NKP.ba / Asim Paščanović

U ponedjeljak, 23. septembra, oko 10:40 sati pronađeno je tijelo u porodičnoj kući u mjestu Tojšići. 

U pitanju je muškarac A.P. rođen 1974. godine, koji je izvršio suicid vješanjem.

"Danas, 23. septembra, oko 10:40 sati, Policijska stanica Kalesija je zaprimila prijavu da je u mjestu Tojšići, općina Kalesija A.P., rođen 1974. godine izvršio suicid vješanjem. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske uprave Kalesija, koji su potvrdili navode prijave.

Norveška izdala potjernicu za muškarcem koji je prodao kobne pejdžere Hezbolahu

Norveška izdala potjernicu za muškarcem koji je prodao kobne pejdžere Hezbolahu

Smrt A.P. je konstatovao ljekar Doma zdravlja Kalesija. O navedenom  je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, po čijim uputama je tijelo predato porodici", saopšteno je iz Odsjeka za odnose s javnošću Uprave policije MUP TK-a.

Kako nezvanično saznajemo pronađeno je tijelo legendarnog košarkaša, Asima Paščanovića

Paščanović, rođen u Kalesiji, započeo je svoju košarkašku karijeru 1992. godine u tuzlanskoj Slobodi. Zbog agresije na Bosnu i Hercegovinu, preselio se u Tursku, gdje je promijenio prezime u Pars i postao prava košarkaška legenda.

Tokom svoje karijere, bio je jedan od najboljih skakača u Evropi, a zahvaljujući izvanrednim partijama, dobio je poziv u reprezentaciju Turske, s kojom je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu 2001. godine. Igrao je za renomirane turske klubove poput Galatasaraya, Efes Pilsena i Fenerbahče, a karijeru je okončao 2013. godine u Erdemirsporu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije