Dwight Howard: "Između Jokića i sebe, biram sebe"

1
Radiosarajevo.ba
Dwight Howard: "Između Jokića i sebe, biram sebe"

Srbijanski centar Nikola Jokić osvojio je prošle sezone svoj prvi naslov NBA prvaka u karijeri.

S Denver Nuggetsima osvojio je i prvi naslov MVP-ja finala, dok je u protekle dvije sezone osvojio naslov MVP-ja regularnog dijela. Ukratko, Jokić je trenutno najbolji igrač NBA lige.

Krajem 2000-ih najbolji je centar u NBA ligi bio Dwight Howard, koji je tad igrao za Orlando Magic i odveo ga do finala, u kojem je izgubio od Los Angeles Lakersa. Howard je bio dominantan u skokovima i odbrani, ali nije imao ni blizu toliko dobar šut ni pregled igre kao Jokić. Ipak, izjavio je za magazin Complex da je bio bolji nego što je Jokić danas.

Zoran Čegar: 'Nisam u bjekstvu, za 90 minuta sam kući'

"Ne želim da ljudi misle da sam hejter. Ali između Jokića i sebe biram sebe. Znam kako sam dominantan bio i što sam sve mogao napraviti. Naravno, Jokić može zabiti puno poena, ima vještinu u napadu. Ja nisam dobivao toliko prilika da zabijem koš i igram leđima. On ih dobiva puno više", rekao je Howard, koji je osam puta bio All-Star. Danas, s 37 godina igra na Tajvanu, gdje je velika zvijezda.

Denver Nuggets na krilima Nikole Jokića: Prvi put u historiji postali prvaci NBA lige

U svojoj najboljoj sezoni, pretprošloj, Jokić je zabijao 27 poena uz 14 skokova i osam asistencija po utakmici. Howard je u svojoj najboljoj sezoni 2010./2011. zabijao 23 poena po utakmici uz 14 skokova, 1.4 asistencije i 2.4 bloka, piše scsport.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak