Denver Nuggets na krilima Nikole Jokića: Prvi put u historiji postali prvaci NBA lige

0
Radiosarajevo.ba
Denver Nuggets na krilima Nikole Jokića: Prvi put u historiji postali prvaci NBA lige
Foto: EPA - EFE / Nikola Jokić

Denver Nuggetsi savladali su sinoć Miami Heat 94:89 i sa 4-1 u finalnoj seriji prvi put u historiji postali prvaci NBA lige. Sasvim očekivano, titula MVP-a finala je pripala centru Denvera Nikoli Jokiću.

Luda završnica i prava drama u Ball Areni viđena je u posljednjih 60 sekundi. Prvo je pri vodstvu Denvera 90:89 šut promašio Jokić, a Butler u narednom napadu izgubio je loptu od Kentavious Caldwell-Popea, koji je fauliran.

Pogodio je oba slobodna bacanja i Denver je 24,7 sekundi prije kraja vodio 92:89. Preuzeo je Butler odgovornost i promašio šut za tri, a fauliran je nakon uhvaćene lopte Bruce Brown i pogodio dva slobodna bacanja za konačnih 94:89.

Članovi delegacije PSBiH putuju u Rim na seminar NATO-a: Ovo je ključna tema

Članovi delegacije PSBiH putuju u Rim na seminar NATO-a: Ovo je ključna tema

Prvo ime meča bio je Nikola Jokić sa 28 poena, 16 skokova i 4 asistencije. Pridružili su se Michael Porter Junior sa double-double učinkom također 16 poena i 13 skokova, te Jamal Murray sa 14 ubačaja i po 8 skokova i asistencija.

Bam Adebayo bio je najraspoloženiji kod gostiju sa 20 poena i 12 skokova. Jimmy Butler završio je meč sa 21 poenom, piše scsport.

Nuggetsi su tako prvi put u historiji osvojili prstenje i postali NBA šampioni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije