Gradski derbi pripao Studentima: Bosna na krilima Buze i Sejfića u Skenderiji nadigrala Spars

0
Radiosarajevo.ba

U maloj dvorani KSC Skenderija večeras je odigran sarajevski gradski derbi, a Bosna Meridian je savladala ekipu Sparsa sa 87:81.

Bio je to duel 15. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine, a Bosna je nastavila igrati sjajnu sezonu i upisala je svoj 11. trijumf, što je drži na trećoj poziciji na tabeli. Spars je osmi s omjerom 7-8.

Na nevjerovatan način je Bosna otvorila utakmicu i napravila je seriju 12-0. Spars prve poene ubacuje tek nakon četiri minute, te do kraja prve dionice uspijeva da se vrati u igru. Bilo je 25:18.

Pandurević: Prosto je nevjerovatno koliko Dodik i SNSD ponižavaju ovaj narod

Košarkaši Bosne plasirali se na final four Kupa Mirza Delibašić

Drugu četvrtinu dobija Spars sa 16:13 i dodatno smanjuje prednost Studenata, pa se na pauzu odlazi s njihovim vodstvom od svega četiri poena razlike (38:34).

U trećoj dionici viđena je potpuno ravnopravna borba dva gradska rivala, a sredinom četvrte se Bosna uspjela odlijepiti na +7 (75:68) zahvaljujući sjajnoj sekvenci Muhameda Pašalića.

Spars se vratio pogocima s linije slobodnih bacanja, ali potom je Bosna odigrala sjajnu odbranu u nekoliko navrata, te trojkom Anthony Collinsa vraća +7 (80:73) na dvije minute do kraja.

Nije mogao Spars do preokreta i završilo je 87:81.

Najefikasniji je u redovima Bosne bio Nedim Buza sa 25 poena, a Ismet Sejfić je ubacio 19 koševa uz 14 skokova. Kod Sparsa je Haris Ćurevac ubacio 23, a Miloš Vraneš 22 poena, piše SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak