Euroliga: Real Madrid slavio pobjedu, Džanan Musa bivšem timu ubacio deset poena

0
Radiosarajevo.ba

Večeras se igraju četiri utakmice drugog kola košarkaške Eurolige, a u centru pažnje je duel između Anadolu Efesa i Real Madrida.

Real Madrid je slavio pobjedu u gostima kod turske ekipe rezultatom 103:80. Ako je u prvoj četvrtini bilo nekih naznaka da bi mogli gledati izjednačenu i neizvjesnu utakmicu, već u drugoj "kraljevski klub" je napravio značajnu prednost koju nije ispuštao do kraja utakmice. Real Madrid je u istom ritmu nastavio i u drugom poluvremenu, te je ubilježio drugu pobjedu u dva kola, dok je za Anadolu Efes ovo bio drugi poraz u dva kola.

U timu Real Madrida najbolji je bio Guerschon Yabusele sa 22 postignuta poena, četiri asistencije i osam skokova. Bosanskohercegovački reprezentativac Džanan Musa je postigao deset poena, imao je jednu asistenciju i tri skoka. U redovima Anadolu Efesa najefikasniji je bio Darius Thompson sa 20 postignutih poena, pet asistencija i sedam skokova.

Spremni za napad na Ukrajinu: Rusija doprema i raspoređuje svoje najmodernije borbene avione

Real Madrid narednu utakmicu igra protiv Zalgirisa na svome terenu, dok će Anadolu Efes ugostiti Lyon, piše SCsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak