Džanan Musa u intervjuu za španske medije otkrio kakav mu je savjet dao Dončić, govorio i o BiH

2
Radiosarajevo.ba
Džanan Musa u intervjuu za španske medije otkrio kakav mu je savjet dao Dončić, govorio i o BiH

Bh. reprezentativac Džanan Musa ove sezone naprosto briljira u dresu madridskog Reala.

Već u prvim utakmicama je pokazao kako će biti veliko pojačanje za Kraljevski klub sa kojim je već osvojio jedan trofej i to onaj u Superkupu Španije.

Osim u tom meču, Musa je bio odličan i u pripremnim susretima u kojima je bio jedan od najboljih igrača svoje ekipe.

Tučnjava na granici Hrvatske i Crne Gore: Otac i sin završili u Hitnoj pomoći

S Realom je potpisao trogodišnji ugovor nakon što je prošle sezone sve oduševio igrama u Breoganu, te je na kraju osvojio čak MVP nagradu Endesa lige što je bio najbolji pokazatelj o kakvom igraču se radi.

Kapa dole, majstore: Džanan Musa prvi trofej u Realu posvetio našoj najvećoj sportskoj legendi

Nakon odličnog debija u dresu Reala naš košarkaš je dao izjavu za španski ES radio u kojoj je govorio i o Bosni i Hercegovini.

"Jedini izvor sreće za narod u BiH je sport. Samo sport, trenutno je to fudbal zbog uspjeha u Ligi nacija. U BIH je sport skoro jedina stvar. Sportisti su na visokom nivou, ali nemaju nikakve podrške od države i nadam se da će se to promijeniti", rekao je Musa na početku i nastavio.

"Prije svega želim da budem uzor i radim stvari na pravi način, da budem dobar dečko i pokažem ljudima iz BiH da iz malog grada mogu postići velike stvari u životu. Prije svega želim da budem primjer svima jer sam dobra osoba, a tek onda zbog košarke". 

Musa je otkrio da je Luka Dončić bio od velike pomoći kada je stigao u Real Madrid za koji je Slovenac svojevremeno nastupa s dosta uspjeha.

"On mi je kao brat. Mi smo dobri prijatelji i čujemo se jako često. Na Eurobasketu smo prije utakmice pričali o Realu i on mi je čak preporučio neke restorane u Madridu i druge stvari, ali o tome ne mogu da pričam", kroz smijeh kaže reprezentativac BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak