Budućnost i Nemanja Gordić traže prvu pobjedu

Radiosarajevo.ba
Budućnost i Nemanja Gordić traže prvu pobjedu

Košarkaši Budućnosti i dalje odlično guraju u ABA ligi, no u Euroligi su na samom začelju bez ijedne pobjede.

Motiva je stoga danas ogroman, a čini se da imaju i samopouzdanja jer je trener Aleksandar Džikić jasno kazao da vjeruju u pobjedu protiv Žalgirisa.

Činjenica je da je Budućnost u svim euroligaškim susretima bila u igri osim sa Realom i da su imali malo više iskustva ili da su bili uigraniji vjerojatno bi negdje uzeli i pobjedu. Igrom rastu iz utakmice u utakmicu i to je razlog za optimizam u današnjem susretu.

Pa tako kladionice Mozzart na pobjedu Budućnosti daju odličnu kvotu od 3.50, dok na pobjedu gostiju iz Litvanije kvota 1.35 . Primamljiv je hendikep na tim iz Podgorice, od +6.5 poena razlike, a ostalu ponudu na ovaj susret možete pogledati na  ovom linku.

„Moramo biti vrlo agresivni, ali i spremni na fizički jaku utakmicu. Oni rade čvrste blokove, a mi ih moramo tjerati da se bore za svaku poziciju“, kazao je Džikić.

Žalgiris ove sezone gubi samo od najjačih. Real, Fener i Baskonia su porazi koji spadaju u rubriku očekivanih iako su upisani na domaćem parketu. S druge strane, Jasikevicius i njegova momčad su se sa oba gostovanja (Efes, PAO) vraćali s pobjedama što im daje vjeru i pred gostovanje u Morači.

Za očekivati je vrlo tvrdu utakmicu jer je Budućnost samo od Reala ove sezone primila preko 78 poena u Euroligi. S druge strane Žalgiris je samo jednom išao preko 80 ove sezone.

Nemanja Gordić i društvo imaju tim koji može doći do prvog trijumfa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak