Alen Omić potpisao za klub čiji su mu navijači skandirali da je "četnik"

Radiosarajevo.ba
Alen Omić potpisao za klub čiji su mu navijači skandirali da je "četnik"
Alen Omić, slovenski košarkaški reprezentativac rođen u Tuzli, ponovo je uzburkao javnost na prostoru bivše Jugoslavije.

Nakon što je dolaskom u Crvenu zvezdu, početkom prošle godine izazvao proteste "Delija", najvatrenijih navijača beogradskog kluba, Omić je sada potpisao za šampiona ABA lige – ekipu podgoričke Budućnosti.

Zanimljivo da su tokom prošlosezonskih mečeva Zvezde i Budućnosti navijači najboljeg crnogorskog kluba Omiću skandirali "Ti si Zvezdin četnik, Alene".

Uoči jedne od utakmica u Podgorioci, navijači Budućnosti napali su Omića i njegovog saigrača iz Zvezde Branka Lazića uzvikujući "prebit ćemo vas", "zaklat ćemo vas" i "razbit ćemo vas".

Malo ranije je Omić imao vatren debi u dresu Zvezde protiv Olympiacosa. "Delije" su zviždale rođenom Tuzlaku, skandirale "Omiću, odlazi", a vrhunac je bilo razvijanje transparenta "Šiptar, Hrvat i balija nisu moja bratija".

Užas u Beogradu: "Šiptar, Hrvat i balija nisu moja bratija" i "Omiću, odlazi"

Bilo kako bilo, Omić će predstavljati veliko pojačanje za Budućnost u Euroligi. Valja podsjetiti da je prije Budućnosti, 26-godišnji centar visine 216 cm igrao za Laško, Union Olimpiju, Gran Canariju, Anadolu Efes, Hapoel Jerusalem i Crvenu zvezdu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak