Pogledajte prve fotografije Mercedesa-AMG E 53 Wagon Spied

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte prve fotografije Mercedesa-AMG E 53 Wagon Spied

Nova generacija Mercedes-Benz E-klase je na horizontu, a na putu je mnogo varijanti, od osnovnih do visokih performansi.

Inženjeri Mercedesa prekrivaju karavan s dosta kamuflaže, ali možemo primijetiti neke detalje.

Perforacije u pokrivaču na donjem dijelu fascije vidimo da su tamo veliki otvori za usmjeravanje zraka.

Gori kuća u Sarajevu: Vatrogasci se više od sat bore sa vatrenom stihijom

Prednja svjetla imaju LED traku na vrhu i zakrivljene elemente na dnu.

Karavan se vozi na kotačima s sjajnom crnom završnom obradom i višekrakim dizajnom. Gume su 20-inch Michelin Pilot Sport 4 S gume i crvene kočnice su vidljive iza njih.

S druge strane, zadnja svjetla imaju Mercedesov znak kao dio njihovog dizajna. Ima četiri okrugla auspuha - dva s ​​jedne i dvije s druge strane.

Na svakom blatobranu nalaze se mala vrata. Jedan je vjerojatno za punjenje spremnika gorivom, a drugi za punjenje PHEV sistema.

Postavka je navodno 2,0-litreni turbopunjeni četverocilindrični motor i elektromotor. C 63 ima električno turbo, ali nije jasno bi li se ta tehnologija primijenila i na manje E 53.

Što se tiče snage, očekujte da će biti manja od 671 konjske snage (500 kilovata) i 752 funte-stope (1.020 newton-metara) okretnog momenta C 63 modela.

Predstavljen je prvi električni automobil sa deklarisanim dometom većim od 1.000 kilometara

Taj model također ima automatski mjenjač sa devet brzina, a električni motor smješten na nazad i ima mjenjač sa dvije brzine.

Navodno novi Mercedes E-Class debituje krajem 2023. ili početkom 2024. godine. Općenito, Mercedes lansira obične modele i AMG varijante s odmakom od nekoliko mjeseci. To znači da bismo E 53 i E 63 mogli vidjeti tek sljedeće godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak