Radio Italia: O festivalu Sanremo mladih koji je okupio gimnazijalce iz cijele BiH

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: O festivalu Sanremo mladih koji je okupio gimnazijalce iz cijele BiH

U prvom aprilskom izdanju emisije Radio Italia, govorimo o koncertu San Remo mladih u BiH. Ovo je već treći put zaredom da se održava ova manifestacija koja definitivno polako ali sigurno prelazi u tradicionalnu.

Pod pokroviteljstvom talijanske ambasade, a u organizaciji profesora Prve gimnazije mladi izvođači iz Foče, Trebinja, Mostara, Banja Luke, Kaknja i Sarajeva izveli su 15 hitova koji su se pjevali na Festivalu u San Remu od '58 pa do 2021.

Profesorica talijanskog jezika u Prvoj gimnaziji Amela Beća, govori u emisiji o festivalu koji je, između ostalog, posvećen i Rijadu Đuliću, bivšem maturantu ove gimnazije koji je prošle godine preminuo. Festivalu je prisustvovao i ambasador Italije u BiH Marco di Ruzza

IGK: Želje Vučića, Dodika i ruskih lobista o rezoluciji o genocidu neće se ostvariti u Kanadi

Prvo mjesto sa pjesmom Gigliole Cinquetti Non ho l'eta' osvojila je Elmedina Laličić iz sarajevske Srednje muzičke škole.

Drugo mjesto osvojila je Marija Stanić iz Srednjoškolskog centra Foča, a izvela je Annalisinu pjesmu Il mondo prima di te.

Treće mjesto na ovogodišnjem sarajevskom San Remu osvojili su Anesa Halilović, Lamija Korač, Azra Hrnjica i njihov band iz sarajevske Druge gimnazije. Izveli su pjesmu La genesi del tuo cuore koju inače izvodi Irama

Sigurni smo da će se ova manifestacija nastaviti i narednih godina. Radio Italia će sa zadovoljstvom biti podrška. 

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom Republike Italije u Bosni i Hercegovini, voditelj je Faruk Čaluk a producent Dino Ćatović.

Emisiju slušajte na programu Radio Sarajevo na 90,FM ili putem web streama, srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak