Amy Allen - Difficult

Radiosarajevo.ba
Amy Allen - Difficult
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Nakon što je postala traženi tekstopisac i radila sa brojnim superzvijezdama, Amy Allen je počela novo razdoblje u muzičkoj karijeri. Poslije debitantskog singla Queen of Silver Lining, djevojka koja je kao uzore navela The Cranberries i The Cure, otkrila je novu pjesmu nazvanu Difficult i najavila puni studijski LP.

Kao ženu, često me opisuju kao “tešku“ (difficult). Tešku u zastupanju sebe. Tešku zbog neskrivanja svojih ambicija. Tešku zbog prioritetiziranja svojih snova. Protiv svake žene ovaj termin se koristi kao oružje. Pjesmu sam napisala kada sam počela doživljavati riječ, ne kao uvredu, nego kao nešto što posjedujem i ponosna sam na to – kaže Amy Allen.

Amy je počela pisati pjesme i naučila svirati pet instrumenata prije nego je napunila deset godina. Nakon epizode sa bendom Amy & The Engine, 2018. godine je napisala pjesmu za Selenu Gomez (Back To You), što joj je otvorilo vrata za saradnje sa muzičarima sa A liste: HalseyCamila CabelloShawn Mendes, Sam Smith i Harry Styles.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak