Stomatolog pokazao koliko tačno trebamo staviti paste za zube na četkicu

0
Radiosarajevo.ba
Stomatolog pokazao koliko tačno trebamo staviti paste za zube na četkicu

Malezijski stomatolog Gao Je Teh postao je hit na TikToku zahvaljujući videu koji je objavio.

Zubar je snimio video u kojem je pokazao koliko bi paste zapravo trebali koristiti pri pranju zuba.

Stomatolog je pokazao količinu paste na četkici kakva se obično stavlja u reklamama za pastu za zube i objasnio da je to zapravo previše. Pokazao je da je puno manja količina paste dovoljna za djecu i odrasle, i mnoge šokirao otkrićem.

Real Madrid predstavio brazilskog superstara, on se rasplakao: "Ovo je za moju porodicu"

Video je pregledan više od šest miliona puta, a lajkalo ga je preko 700.000 ljudi.

Dakle, koliko zubne paste je dovoljno za pranje zuba odrasloj osobi? Veličine zrna graška! Djeci mlađoj od tri godine potrebna je još manja količina.

"Fluorid, ako se proguta u velikim količinama, može uzrokovati stanje poznato kao dentalna fluoroza kod zuba u razvoju. To se manifestira od blage promjene boje, preko žutih i smeđih mrlja, do očitih rupičastih zuba", komentirao je stomatolog za BuzzFeed.

Međutim, također je objasnio da ako se koristi premalo paste za zube oni neće dobiti punu zaštitu fluorida, piše Slobodna Dalmacija.

"Kad operete zube, trebali biste ispljunuti višak i ne ispirati usta vodom. To je zato što je floru u pasti za zube potrebno vrijeme da djeluje", još je jednu stvar otkrio dr. Gao.

"Pasta za zube je poput šampona. Ako o njoj razmišljate kao o proizvodu za čišćenje zuba, baš kao što šampon čisti kosu, svaka pasta za zube služi toj svrsi. Međutim, ako želite liječiti određeno stanje, kao što su bolesti desni, onda neke, specijalizirane vrste zubnih pasti mogu učiniti znatno od standardnih, zahvaljujući svojim sastojcima" objasnio je zašto je, ukoliko ste suočeni s takvim problemom, pametno "uložiti malo više".

@doctorgao

Are you using the right amount of toothpaste? #dentist #dental #dentistry #tiktokguru #youngcreators #learnontiktok #edutok #teeth #foryou

♬ Mad at Disney - salem ilese

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak